duminică, 13 ianuarie 2013

Vrei nervi....hai in Romania sau vorbeste cu Rds

Proaspat intors dintr-o binevenita Spalare pe creier in Austria timp de o saptamana ma lovesc din nou de scumpa noastra tara cu companiile si oamenii ei.
E clar deja pentru toata lumea ca:
- 470 km pe autostrada Vienna-Mako sunt mai putin obositori decat 80 km Cenad- Timisoara
- o saptamana cu ploi si zapada in Austria nu au murdarit masina cat 1 ora de la Cenad la Timisoara.
Asta pe langa faptul ca era sa omor o tanti sau nenea pe bicicleta complet nesemnalizata pe langa care am trecut fara sa banuiesc ca e ceva acolo. 

Ajung acasa, despachetez, merg sa iau copilul de la buni si dau de Romanisme: oameni pentru care a merge pe banda 1 e o rusine, oameni care forteaza semafoare si rosu e de fapt un rosu verzui, taxiuri oprite pe avarii, parcati pe trotuare si lista continua. imi era dor de ei ...dor sa nu ii mai vad niciodata.

Dimineata se trezeste Sebi si cere Bobo cum face el dimineata. Si dau sa pornesc televizorul pentru portia lui de 10 minute de desene de la duck tv. Cand colo, canci semnal. Intru pe online banking sa verific daca e platita factura....platita in termen.Pentru ca trebuia sa plecam repede am lasat depanarea pentru acum...dupamasa. Iau decodorul si il incerc pe inca un televizor. Tot nimic. Al treilea televizor (mai vechi din acela la care cauti programele cu scala) gaseste decodorul dar se aud sunete fara a se vedea nimic. Sun la rds. Dau de o tanti, scuzati limbajul, care pe langa ca era o proasta era si impertinenta. Imi spune sa caut decodorul din nou din televizor. Ii raspund ca odata selectata sursa externa de semnal nu mai pot sa caut posturi TV. ba mai mult,imi dispare din meniu aceasta optiune. Ca deh...logic...daca am o sursa externa gen: dvd player, decodor, joc pe TV ala preia controlul. Raspunsul m-a lasat masca: De ce vi-ati luat televizor care nu va lasa sa cautati programe? Cand imi zice a patra oara ca trebuie sa pun pe AV si eu ii spun ca nu am AV la televizor mi-am iesit din pepeni. Mai imi si zice ca toate televizoarele au AV. uuuuuurgh!!!
la final cand propun sa o lasam balta ma intreaba daca mai ma poate ajuta cu ceva. ii raspund foarte calm ca nu m-a ajutat cu absolut nimic si ca ii sugerez sa isi destupe mintea si sa inteleaga problema clientului. A se contrazice cu mine ca am un televizor prost pe care nu stiu sa il folosesc (dupa ce l-am setat timp de 2 ani de zile si a functionat) mi se pare deja ridicol, o chestie care nu tine de training ci de creier sau de cei 7 ani de acasa.
Rds ca deobicei e de kko. Singurul lor punct bun e ca au Formula 1, iar asta e motivul pentru care nu pot renunta.

Un comentariu:

Rafale spunea...

Salut Schumi si La multi ani! :)

Am un prieten care la fel o avut show-uri pe partea asta cu RDS, acum e la UPC, mi-o povestit cum s-or comportat cu el cand o facut contractu, cand o avut o problema, etc.; nu mi-o venit sa cred, dar astia chiar par occidentali desi-s in Romania! Incearca si tu tranzitia... Sau mai bine, ca mine, no TV :) si-asa n-ai ce vedea!