duminică, 17 aprilie 2011

Despre obiceiuri si preturi

MA tot gandesc de cateva zile ca vreau sa scriu ceva despre mai multe subiecte.
Unul din ele sunt obiceiurile legate de beblusi. Primul e deocheatul...duuhhh, una din cele mai mari sperietori cand vine vorba de bebelusi. Nu exista asa ceva in opinia mea, dar cand toti in jurul tau iti predica taci si....ii pui fundita rosie la mana.
Apoi baitza...aici se pot scrie capitole intregi...ii pui ceai de musetel? Ii pui tifon sau prosop in caditza? Ii mai pui betze de chibrite arse? Ohoo, cate persoane atatea obiceiuri. La noi, cada, apa si un prosopel pe fundul caditzei sa nu alunece bobitza.
Sfaturi mai sunt, nu tine copilul in bratze ca se obsinuieste, nu il legana ca se obisnuieste, nu il lasa sa doarma pe burta ca se sufoca, ba lasa-l pe burta. curata-l in urechi cu betisoare speciale, nu are rost sa dai banii pe alea speciale ca si alea normale sunt ok. Cat despre colici, acolo nu ne ajung capitole, acolo ne trebuie carti intregi. Il pui pe piept dupa ce papa, inclinat spre stanga lui ca sa ragaie (asta chiar functioneaza si are o explicatie medicinala), dar apoi daca sughite, daca are colici. Cate opinii atatea medicamente...pentru o problema 100% naturala. Daca il plimbi sau il tii pe burta atunci tot ii trece. Bineinteles ca cel mai nou medicament e si cel mai scump. Si "viralul" din marketing se raspandeste fooooarte rapid in acest domeniu, e destul ca sa vorbeasca cateva mamici despre un anumit tratament pe un forum ca acel medicament sa inregistreze o explozie a vanzarilor.
Iar daca nu esti atent o "musti" urat de tot. Acelasi lapte praf care il gasesti cu 18 lei il poti gasi chiar si cu 40 de lei!!! Incredibil dar adevarat. Deja stii ca in anumite locuri gasesti ba scutecele, ba cremele, ba servetelele mai ieftin. Culmea, nu toate in acelasi loc.
Abia acum imi dau seama ce industrie sunt si bebelusii astia. O industrie in care promovarea e putin etica pentru ca bobitza nu imi poate spune care scutec e mai bun dar va trebui sa cred reclamele de frica sa nu se intample ceva naspa. Si e o industrie, nu gluma!

Niciun comentariu: