marți, 1 martie 2011

News la noi si la altii- pericolul rutinei sau Marketing a la Lady Gaga

Zilele trecute am gasit o jumatate de ora seara sa mai ma uit la TV, la un post uitat un pic de mine: BBC.
Mi-am format deja o rutina, caut pe discovery, daca nu gasesc nimic pe nici unul dintre ele (includ si animalele, zone, viasaturi si geografice aici) atunci caut pe filme. Aici si mai slabe sanse. Apoi bag pe muzica si adorm.
Ei bine, am avut rabdarea de a ma uita la BBC World News. Am aflat muuuult mai multe despre conflictele din Bahrain, muult mai multe despre problemele din zona euro, apoi vremea, apoi ceva interesant....cum Lady Gaga e un fenomen de marketing. Si stateam sa ma gandesc....Lady Gaga...marketing ? double u tee efff ? Pei la noi vedeam despre cum iarna iar ne-a prins, cum s-au mai arestat vreo 200 din nushce vama si apoi eventual un viol la o tanti de 103 ani, o explozie de butelie si gigi becali.
De ce la noi nu se poate? De ce nici o televiziune nu dezvolta un program de stiri mai elevat...de nisa sa-i zicem? Intrebari retorice...i know.
Apoi ma gandeam din nou, da de ce nu ma uit eu la bbc mai des? Ce atata pescuit in adancuri, mancat de rame si muste prin desert ca sa supravietuiesti si "accidente spectaculoase" te fac sa te cufunzi tot mai adanc in rutina. Nothing new, ever. E periculoasa rutina, dar si placuta cand evadezi din ea.

Revenind la LadyGaGa. Imi plac cantecele ei. Nu sunt un fan dar nici nu ma deranjeaza. M-a uimit curajul ei cu rochia din carne si alte cele. Dar nici impuscat nu am stiut ca in "Poker Face" artista a facut un product placement pentru bwin intre 1min18 sec si 1 min30sec


Voi stiati? Sau stiati ca isi numeste fanii "Little Monsters" nume tatuat si pe corpul ei? Ba mai mult, un salut in forma de gheare incordate este salutul ei special catre monstrii mici. Asta da relatie cu produsul!
In fiecare concert suna pe cineva din public, persoana cu care ia masa dupa concert! Ia de aici fidelizare!
Iar ca sa demonstreze ca nu totul e facut pentru bani si profit, Mac Cosmetics doneaza toate incaarile de pe urma cosmeticelor vandute sub brandul de GaGa. Si le doneaza cercetarilor de HIV si cancer.
Toate astea intr-un program de stiri. Paraca Alejandro suna si mai bine!

Niciun comentariu: