marți, 27 septembrie 2016

Sarti ...the 3rd

A trecut ceva vreme de cand nu am mai scris si profit de un pic de liniste pentru a-mi pune "pe hartie" un mic review la ultimul concediu. Sarti e locatia de cartier general, Sithonia e ceea ce am vizitat. Sau al doilea brat din Halkidiki.
De ce Sarti? Pentru ca 
- avand 2 copii mici e ok ca drumul din Timisoara are 885 km
- stiam locurile si nu mai era nevoie sa experimentam - vezi punctul 1 prima parte
- intrarea in apa e foooooarte lina in partea de sud New Sarti. e asa lina incat mergi 20 m in apa si nu iti ajunge apa la buric. 
- in general apa e fooooarte linistita. Anul acesta a fost un pic exceptional ca au fost valuri
- plaja e lata si cu un nisip nisipos in aceeasi zona
- preturile sunt in general mai mici ca pe insule si veneam dupa o perioada cu mai multe cheltuieli. 
- oamenii 

Desi deobicei ne place sa vedem lucruri noi, am ajuns la Sarti a treia oara. Prima nu se pune ca eram stresati cu Sebi mic de tot si noi eram mai stresati ca el. Anul trecut, a doua oara, a inceput sa ne placa. Am avut parte de o cazare ok, fara pretentii dar curata, decenta si acceptabila la pret (detalii in privat). Anul acesta am mers cu pofta de frape pe plaja la Sunrise beachbar si cu gustul de vinete la cuptor Papuzaki de la Evros. 
Stiam deja oamenii asa ca primul frape a venit natural si cand a fost timpul pentru primul pranz stiam deja ca Ioannis ne astepta cu ceva bun la Evros. Aici o familie gateste in fiecare zi ceva nou, diferit de meniu. In general sunt manacaruri gatite la cuptor, incet, incepand de dimineata. Pe la ora pranzaului cand berea e servita intr-o halba congelata (si se cristalizeaza si ea inauntru de la racoarea halbei) merg de minune delicatesele "extra from the menu" cum zice Ioannis. Incercati Guvezi, Papuzaki, Imam, Suzukaki sau multe altele...nu dati gres cu nici una. 
Seara e plin la Evros, noi mai ne luam cate un Gyros Pita la pachet si il mai savuram pe terasa la noi sau chiar pe plaja acompaniati de orchestra de tantari. 
E ciudat cum 2 locuri te pot face sa te simti bine intr-o locatie asa mare si vasta. E vorba de oameni! Atat Thanasos cat si Ioannis si-au pastrat standardul. Ce ne-a placut acum un an sau acum 4 era valabil si acum (nu acelasi lucru e valabil si la cazare). Oamenii nu au facut nimic iesit din comun pentru noi, doar au fost naturali si oameni. Nu sunt cei mai ieftini si nici cei mai scumpi. Nu e cel mai liber dar tot timpul lucrurile se misca repede. 
Pentru cine merge in Sarti cu copii recomand partea de sud. Amatorii de beach disco si restaurante "mai cu pretentii" pot alege partea de nord. Acolo e de ei. La sud viata e mai linistita, mai pornita pe siesta...
Cat despre Sithonia, ideea e ca aveti ce vedea si trebuie doar sa va inarmati cu o harta si o masina care sa permita urcarea si coborarea unor pante mai abrupte. Klimatharia a fost foarte interesanta ca locatie linistita anul trecut. Anul acesta in septembrie era plin si proprietarii localurilor de acolo au cam uitat cum s-au purtat anul trecut. Altii prefera zona Vourvouru pentru ca e apa e tot mica...eu apreciez doar faptul ca sunt multe plaje interesante in jur. Pentru noi Sarti a ajuns sa fie casa din Grecia...unde mergem sa ne intalnim cu prieteni...nu in concediu. 
Aici e albumul cu noi la Sarti in 2016, locul unde Sebi a prins curaj sa se arunce in valuri si sa intre cu capul sub apa, locul unde Ingrid intra cu colacul pana unde poate merge si de acolo inoata.

Pentru cei care au intrebari despre Sithonia si Sarti va stau la dispozitie cu mare drag! 

Niciun comentariu: