luni, 25 aprilie 2016

Adapteaza si inoveaza (te)

Un sfat citit mai demult pe atotstiutorul goagal spunea ca sunt mici sanse sa gasesti ideea vietii si sa te imbogatesti facand ceva cu totul si cu totul nou. Aproape tot pe lumea asta e inventat. Tu poti sa imbunatatesti ceva ce e deja inventat, poti sa te specializezi in acel ceva si sa dai sfaturi sau poti aduce in locatia ta ceva din alta parte. Acest ultim sfat merge de minune la noi in ultima vreme, oamenii calatoresc, vad ceva nou si pun in practica la noi. Merg pe o reteta testata, verificata si eventual adaptata la specificul local. 

Si stateam azi la masa. De cand nu mai lucrez pe teren mi-am propus sa mananc in fiecare zi un pranz, ideal cald si compus din 2 feluri. Fiind nou in firma inca nu am grupuri sa "hang out" asa ca m-am dus si pus la o masa rasfoind internetul. Stand asa imi vine o idee: cum ar fi sa fac o aplicatie bazata pe harta si profile personale in care cineva sa poata sta la masa cu altcineva pe care nu il cunoaste. Asa ca sa nu manance singur si poate sa mai afle ceva nou. Fara obligatii, fara dating sau alte prostii. Si pe loc imi vine si numele: never eat alone. Si dau search la " app never eat alone". Ce credeti ? 6 aplicatii pe loc din care una cu o strategie diferita de vanzari deja. Adica o tanti inventatoare in loc sa astepte utilizatori a vandut aplicatia firmelor. Firmele mari o cumpara si o dau angajatilor care vor sa ia pranzul cu cineva diferit. Asa ca sa se cunoasca intre ei si intre departamente. Booon...deci ideea mea revolutionara e luata deja...si aplicata....de vreo 20 de persoane...ramane sa vad daca o pot adapta specificului local. 

Venind inapoi primesc un newsletter de la British Airways. Vazand cotele de piata in scadere drastica pe rutele europene (unde low cost-ul a papat din cota lor) British Airways a inovat. Astfel biletele europene au 3 tarife..un basic, un normal si un plus. Basicul e un low cost pe BA...adica nu bagaj de cala si stai unde raman locuri. Vrei locul tau ales de tine si bagaj de cala fara cost suplimentar, iei biletul la categoria normal. Mai vrei si alte beneficii ? plateste extra pentru plus! BTW, Lufthansa face ceva similar de aproape un an si culmea....spatiul lor la picioare e chiar mai mic decat in cazul mult blamatului Ryanair. 

Asadar adapteaza si inoveaza...altfel mori si nu ai idee de unde ti se trage! 

Niciun comentariu: