marți, 21 iulie 2009

CeFeRe? never again

Iata ca revin la un subiect atat de drag mie: critica.
Zilele trecute a trebuit sa merg pana la Brasov. In dimineata acelei zile a plouat, si a plouat mult. S-a rupt un pod de pe langa Sibiu si a trebuit sa plec din Arad pentru a ajunge la Brasov. Totul ok la dus, totul naspa la venit.
Merg in gara la Brasov si cer un bilet pana la Arad la acceleratul care vine din Bucuresti. Imi zice, nu mai sunt! Bine, dati-mi la clasa intai atunci. Si imi da, in loc de 70 platesc 110 lei.
Vine trenul, vagoane noi, modernizate...primele 3, de clasa a II-a. Al patrulea vagon era al meu de clasa intai. Si urc in compartiment, dau de un om cu un caine pe scaun. Il dau jos si ma uit lung si nedumerit la acel om. El da o comanda spre caine sa stea linistit. Nici o scuza, nimic.
In fine, plec. Vagonul vechi, scaune murdare, perdele rupte, caldura, geamuri intepenite, ca doar eram la clasa intai. Incep sa caut priza de laptop. Nu e! Vine conductorul, dau biletul si il intreb: priza de laptop si climatizare nu sunt?
Raspunsul prompt: ba da, la restaurant sau clasa a II-a. Mergeti ca sunt locuri libere. Merg si spre surprinderea mea, vagoanele erau aproape goale! Ma asez, imi pornesc laptopul si incep sa lucrez.
Se face tot mai cald, si mai cald, si toate geamurile incuiate. Nu va zic ca am ajuns la arad cu 36 grade inauntru, cu 30 km/h de la deva spre arad si cu 1 ora si 40 minute intarziere.
Mintit, epuizat, in intarziere...multumesc CFR, sper sa dati faliment! Ca si asa nu va intereseaza. Intre timp tot mai multe sectoare de drum sunt inchiriate de privati care culmea fac si profit. Deci se poate!
Traim in Romania...si eu m-am saturat!

Niciun comentariu: