joi, 13 noiembrie 2008

Criza, vine sau nu vine

In fiecare zi aud tot mai desul cuvantul asta. Vine Criza!!!! Cine e criza asta dom'le, un uragan care loveste plaiurile mioritice, ceva virus care face ravagii sau cine ?
Criza economica....daca ma gandesc cum a inceput totul imi vine sa rad. Vorba cantecului, americanii-s de vina...continuarea o stiti si voi. Pei astia luau crdite cu nemiluita, au ajuns la o rata de creditare de 30 de ori mai mare decat garantiile lor. Apoi vine buba: ceva sau cineva baga o stire prin care "falimenteaza" cateva banci cheie. Ca prin minune se gasesc bani pentru inca o economie americana si bancile sunt salvate. Cateva sunt sacrificate asa de ochii lumii. Si a doua zi bancile sunt din nou sanatoase. Dar bulgarul pornise...Polonia si Ungaria aproape de colaps, Islanda in faliment, romania are leul atacat...si povestea continua. 500 azi, 1000 maine si tot asa, numai concedieri, numai falimente. Cica se muta fabrica de cioco Kraft in bulgaria...acolo nu a venit criza? sau ei si-au batut ferestrele in cuie si nu ii afecteaza ?
Am vorbit zilele trecute cu niste strainezi si imi ziceau, ok, vine criza dar ce facem? Nu stam si o asteptam...luam masuri. Din acel moment imi pare ca aud tot mai multi oameni care se bucura ca vine criza. De ce?
pei dispar firmele mici si incisive...alea al dracului ca nu au ce pierde
dispar firmele neserioase
pentru firme e ok ca se elibereaza forta de munca
pentru populatie e din ok pentru ca in aceste situatii modul de a iesi din criza sunt investitiile publice si poate o sa avem si noi autostrazi
e cam naspa cu inflatia ca avem si din aia, dar ne-am obisnuit deja
si la obiceiurile de consum ale romanilor, parca vad ca luxul se va vinde chiar mai bine ca si pana acum.

Dar vine criza, hai sa ne luam de manuta si sa ne plangem de mila. Sau putem face ceva...vorba lui barrack WE CAN!

later edit: fabrica Kraft se muta in Bulgaria pentru ca "locatia actuala nu le dadea ocazia sa se extinda". Muntii astia, la naiba cu ei .

Niciun comentariu: