sâmbătă, 26 ianuarie 2019

Sebi toys- evoluam incet

Ei bine proiectul continua. Dupa ce am ajuns la un content de 15 videos, din care cateva chiar imi plac si nu ma fac de rusine a sosit vremea sa evoluam.
Am schimbat cu ce filmam trecand de la un handycam la un note 9. Si s-a vazut imediat. Apoi am luat un gimbal pentru mobil, un dj osmo mobile 2 si videourile nu mai tremura.
Dar eram limitati la reteaua mea de prieteni din facebook pentru abonari. Si am facut urmatorul pas: un concurs. Strategia clasica de a creste numarul de abonati. Cumva trebuie sa stimulezi lumea sa se aboneze cu un premiu. Reguli clare: un abonat, un comentariu la video, un numar alocat. La 200 de abonati oprim concursul si extragem un castigator.
Si am mai facut ceva pentru a populariza concursul. Am dat share pe facebook, in grupurile de parinti si in grupurile de Lego. Si pentru a fi siguri ca functioneaza am investit primii bani in reclama: 30 de dolari pentru 28 de zile. Am invatat lucruri noi despre setarea campaniei, audientei si alte dracovenii. Am pornit intr-o vineri dimineata, 25 ianuarie. Sambata seara aveam 2500 de vizualizari si adunasem in plus 15 abonati. Dar mai important decat atat, explodasera numarul de vizualizari si chiar si celelalte videouri incepeau sa adune performanta.
Pe langa 1000 de abonati avem nevoie si de 20 000 de minute lunar vizionare. Ori noi ajungeam la aproape 2000 (10%) cu 50 de abonati (5% din necesar). Deci performanta e ok si poate doar sa creasca pe masura ce adunam videouri.
Mai incurajant a fost ca postarea a fost preluata in mai toate judetele tarii. Daca la inceput ne bucuram pentru un abonat din tulceau sau dambovita acum avem share din galati, iasi sau bucuresti. Culmea e ca Timisoara inca nu e in top, nici chiar Timis.
Descurajant e ca am avut abonari, comentariu pentru premiu si apoi dezabonari, 3 au fost pana acum.
O chestie frustranta e politica Youtube de a pastra abonatii secreti. Cand iti faci cont de Youtube automat setarea e facuta pe secret, lumea sa nu vada canalele la care te abonezi tu. Dar asta inseamna si ca acele canale nu te vad pe tine ca abonat si nu pot lua legatura cu tine. Cred ca ar trebui sa fac o campanie despre cum sa iti treci profilul pe afisare de canale la care te abonezi :) si sa o fac si sponsored post.
De saptamana urmatoare incepem si cu sponsorizarile pe youtube prin google ads. Avem un buget cadou de 300 de ron cu care se ne jucam.
Va tin la curent cum merge si cum ma descurc si acolo
Daca e cineva interesat de mai multe detalii despre aceste campanii de promovare, lasati un comentariu si discutam :)
Cu drag, Alex cel invatacel

Niciun comentariu: