luni, 30 decembrie 2013

Note 3 - telefonul care face din iphone un pistol cu...bile

Am cunoscut in viata nebuni dupa tot ce incepe cu i  si nebuni dupa tot ce este contra lui i.
Cand a aparut primul iphone si se aduceau din state pe sute de euro am zis ca a innebunit lupul...cum sa dai atatia bani pe un telefon. M-am tot intrebat pana cand am pus mana pe unul. Si le-am dat dreptate, iphone chiar era altceva.
Acum insa dupa aproape 3 ani de cand am abandonat vechiul nokia E50 am zis ca imi iau ceva de care sa am nevoie. Si am facut un pic de research, raspunsul fiind Samsung Galaxy Note 3.
Stiam de el inainte de a se lansa si am amanat investitia pentru un S4. (in continuare pretul pentru un iphone mi se parea ridicol pentru ce ofera telefonul). S-a lansat Note am inceput sa intreb in stanga si-n dreapta. Toti imi spuneau...e misto telefonul, e foarte misto da e mare rau frate. Ok e mare, dar mare inseamna excel care il poti vedea ok dintr-un email, inseamna videos de o calitate HD impresionanta, inseamna un procesor dat naibii de puternic si mai multi RAMi decat in unele laptopuri. Nu ma bag in cifre pentru ca nu are rost, sa spunem doar ca am facebook, chrome si 2 jocuri de racing in HD full screen (unul minimizat of course) si telefonul nu sacadeaza!
Apoi S-Pen. Acest instrument superb care te lasa sa scrii un nr de telefon pe ecran si pe care Note il recunoaste ca fiind numar de telefon oferindu-ti posibilitatea imediata de a-l memora in agenda. Before you ask...scriu ca un doctor dar Note imi intelege scrisul. Data viitoate o rog pe doctorita sa scrie reteta pe telefon.
Meniul de Android e destul de similar cu altele insa, vorba lui James Allison : the devil lies in the details. Citesti un email, telefonul iti detecteaza ochii si cand sesizeaza ca pupilele arata spre baza ecranului iti da scroll down la email. Nice or what ?
Imi placea ideea de swipe la iphone. Dar how about sa nu atingi ecranul ci sa faci gestul unui dirijor cu palma deasupra ecranului si pozele sa se miste stanga-dreapta!
Zilele trecute am facut o rezervare la un hotel din Passau pentru niste prieteni. A doua zi aveam memo in agenda "check in at Stadthotel Passau" si la vreme aveam si vremea pentru Passau. Totul pentru ca booking.com mi-a trimis pe email confirmarea rezervarii. The devil lies in the details.
Si ce daca e mare, oricum in marea majoritate a timpului vorbesc la casca. Si daca e mare inseamna ca degetele mele vor selecta o singura litera cand tastez ceva pe tastatura on screen. Si mai imi numara si pasii zilnic pentru a vedea daca merg destul pe jos in fiecare zi. Si ii mai face si Messi reclama. Mai jos varianta oficiala, lunga

La pornire am bagat doar username si password de la Samsung account (facut in prealabil pentru tableta) si in 3 minute am avut toate aplicatiile, salvarile, pozele si linkurile din tableta salvate in telefon. Ba chiar parolele si history din browserul chrome de pe laptop au fost sincronizate cu telefonul.
I love my Note 3 si in momentul de fata nu este un alt telefon pentru mine. Si in 27 Decembrie am mai luat un iphone un mana. De data asta efectul de wow a fost invers, Wow cate NU face iphone.
Iar ca instrument de productivitate, as pune Note 3 in manualul de vanzari al oricarei organizatii. Note 3 este un instrument estential in productivitatea individuala.
So in short here is what Note 3 is really all about:


Niciun comentariu: