marți, 13 august 2013

cercuri si noduri

De cateva luni imi propun sa mai scriu si cu propunerea am ramas.
Ma gandeam zilele astea (din cand in cand mai fac si asemenea sporturi extreme) ca toata lumea asta e o sfoara. Si toate sunt legate...in cerc.
Sa ma "esplic":
popoarele sarace- nu au bani de educatie si nu vor avea copii educati, nu au bani de sanatate si nu vor avea speranta de viata. nu ai copii educati si sanatosi nu vei avea clasa de business ok mai departe si nici macar muncitori in plenitudinea fortelor. Exceptile care vor exista nu vor face fata. Nu ai clasa de business si productie, nu vei iesi din saracie. Nu iesi din saracie, nu iti platesti facturile si datoriile. Si te imprumuti. Si ai mai putini bani de dat la sanatate si educatie....remarcati cercul ?
Ok, intram mai adanc in problema. Avem omul nostru, care candva avea timp de mai de toate. Noi ca si copii bateam maidanul toata ziua, spargeam mingea la fiecare saptamana, schimbam 2 seturi de cauciucuri la bitza pe fiecare vara. Acum copiii sunt generatia feisbuc, nu se mai joaca tara tara vrem ostasi, flori fete sau baieti ci isi trimit cereri de prietenie si isi dau vieti la candy crush sau isi mai uda aratura prietenului care e plecat undeva si i se usuca recolta de porumb...virtual. Si de mici sunt invatati ca trebuie sa lucreze, jucariile seamana pe aspiratoare, mopuri, lopeti, scule de mana samd. Cuburile de lemn zac necumparate pe rafturi. Boooring.
Si cresc copiii astia mari si cauta experienta de munca din facultate. Si se baga si trag pe cate 7, 8 milioane lunar. Si fetele la fel. Si vezi ferestre luminate la banci si la 10 seara si la 7 dimineata. Si trag copiii astia in banci austriece sau grecesti ca sa isi bage motorina sau benzina ruseasca, ungureasca sau autriaca intr-o masina frantzuseasca facuta la noi. In putinul timp liber ramas se duc la cumparaturi de papa la francezi sau nemti cumparand produse din import. Iar in weekend cand vor haine cel mai probabil vor lasa banii tot unui grup spaniol sau suedez. Dupa cativa ani de tras si amanat planuri personale se inchide filiala unde lucrau pentru "lipsa de performanta" in comparatie cu filiala sora aflata la parterul altui bloc la 500 m distanta. Si mamele nu mai fac copii la 20-25 de ani cum am fost noi facuti ci la 35-40 ca deeh...cariera. Copilul va bea lapte praf in 7 din 10 cazuri, vazand lumina zilei dintr-o taietura in 9 din 10 cazuri. Ca deh...medicul asa a zis. Si copilul va merge la gradi de la 2 ani direct ca bunicii inca lucreza ca pensii de unde? Si daca sunt tot mai putini copii noi astia care nu suntem copii trebuie sa muncim tot mai mult pentru aia care nu mai muncesc. Iar copiii asa putini cum sunt vor munci mai mult si mai mult ca sa ne tina pe noi si vor face mai putini copii.
Si totul e legat...totul e un sir. Dar undeva trebuie sa se rupa. Undeva puterea fiecaruia rupe sfoara asa cum am rupt-o si eu cu scrisul dupa o pauza din februarie. 

Niciun comentariu: