joi, 29 decembrie 2011

shopping si iar shopping

Dupa o pauza de cateva zile iar am inrosit cardul. Vroiam de ceva vreme sa scriu despre supermarket-uri si obiceiurile de consum ale romanilor.
In primul si in primul rand nu inteleg si nu voi intelege vreodata DE CE trebuie sa cumparam cantitati industriale de mancare de Craciun si Anul Nou. Am fost la un revelion in Austria sarbatorit cu cateva pahare de vin si fara mancare. Deci se poate. Dar la noi a avea masa plina e simbol de bogatie. Si a arata ca esti bogat e un alt sport national. Ziua de Craciun e o zi ca oricare alta, tot 24 de ore are, stomacul nostru nu se dilata peste noapte iar oaspetii care ne trec pragul au mancat si ei acasa.
Buun, acestea fiind zise trecem la supermarketuri. Cum se deschide unul nou cum e imbulzeala acolo. De ce? Pentru ca e nou. S-a deschis un Penny pe Lidia si a fost nevoie de politie ca sa dirijeze circulatia. S-a deschis Lidl si 2 luni nu am calcat pe acolo pentru ca nici nu puteam intra in parcare. Iar despre preturi...senzatia mea e ca e un cartel bine pus la punct. Daca la Real carnea e mai ieftina, la Kaufland e untul mai ieftin. Situatia e asa de cel putin un an si sunt sigur ca fiecare cunoaste preturile celuilalt dar...nu se schimba nimic. De ce oare?
La Real imi place atmosfera mai mult decat la Kaufland. La Kaufland preturile sunt mai mici insa rigiditatea lor e de-a dreptul enervanta. Casierele au concurs de scanat produsele, fiind chiar supravegheate pentru asta. Dar nimeni nu vede cum se inghesuie produsele la capatul benzii, cum cad pe jos si cum acest lucru duce la enervarea clientilor. Iar mai apoi cu un zambet fals ca si sanii lui Raduleasca te mai intreaba: Totul a fost in regula? Pana sa dai raspuns iti zice: Multumesc, La Revedere! Wow, enervant rau si lucrul asta m-a facut ca in ultimele 6 luni sa evit Kaufland. Ar mai fi faptul ca toate ambalajele sunt goale si iti iei produsul de la relatii clienti. Si ce daca tu vrei sa il faci cadou si nu vrei sa fie desigilat...ghinion!
Noah ca mi-am spus si offul cu ei. De ce e asa nebunie la shopping? Pentru ca suntem cei mai mari inghititori de trenduri si marketing....credem tot ce zboara!

Niciun comentariu: