joi, 3 februarie 2011

Pastrav umplut

De revelion am dorit sa facem ceva mai special. Aveam deja pastravul dar am zis, iar prajit? Simplu la cuptor era banal! Asa ca am zis...il umplem.

Umplutura: 400 gr de telina taiata cubulete, sarata si piperata, adaugat tarhon peste si pusa la dinstuit cu ceva ceapa data o fractiune de secunda prin blender.
Am pus de asemenea si frunzele de telina si la final o cana de pesmet.

Am umplut pastravii cu acest amestec in locul matelor deja scoase afara. Am curatat totul de solzi in prealabil de asemenea.
In tava din cuptor am pus unt din belsug, apoi am asezat cei 3 pastravi pe un strat de lamai. Intre pesti am pus ciuperci, cartofi prefierti (1 minut ii lasati sa fiarba in apa cu sare), morcovi, broccoli, dovlecei.
Try it, nu e greu de facut, nu dureaza mult si rezultatul e delicios. Aciditatea telinii e absorbita de pesmet, gustul ei e absorbit de peste. Legumele se coc usor, si tot amestecul nu sta mai mult de 25 minute in cuptor la 200 grade cu ambele rezistente pornite si cu ventilatie.
Va veti linge pe degete!

Niciun comentariu: