luni, 18 octombrie 2010

Thassos Review

Sunt dator cu acest post de ceva vreme si as dori sa imi exprim unele opinii in legatura cu excursia cu pricina.

Am fost in Thassos prin Christian Tour in a doua jumatate a lui Septembrie in ultima tura care a plecat acolo.

- ca orase pe insula noi am fost Potos (unde am fost noi) - cu plaja cu taverne langa, puteai sa iti lasi prosopul pe sezlong, mergi si papa ceva si te intorci.
- Multa lume merge insa chiar in capitala insulei in Limenas, dar acolo plaja e la dracu-n praznic si e inghesuita. Da, sunt cele mai multe magazine si hoteluri dar si un port cu feriboturi mari si late din ora-n ora.
- Limenaria mai e o statiune interesanta insa.

- din Romania nu se poate merge cu avionul si asta e un mare inconvenient. Cu masina mai merge daca sunteti grup de 4. Cu autocarul e groaznic mai ales ca am mers prin Bulgaria. 20 si ceva de ore e prea mult, mult prea mult.

- ca insula e destul de saraca, se vede criza mult mai tare ca la noi. benzina e 1.5 euro, deci enorm. case parasite, gunoi, chiar si pe plaja gaseam mucuri de tigari si spre capatul plajei inclusiv sticle de plastic.
- ca istorie veti fi ademeniti sa vedeti vestigii bla bla....dai 20-30 euro ca sa te plimbi cu autocarul si sa vezi pietre...nu se merita.
- ca si in Corfu s-a dovedit ca Romanii sunt in stare sa se fure unii pe altii chiar si la 1000 de km departare de Romania. Excursiile optionale ca deobicei sunt mai scumpe daca le luam prin ghidul local al nostru (o romanca). Daca luam de la Greci, erau mai ieftine.
- toate sfaturile date de aceasta ghida (Cosmina o chema) erau fix pe dos. Nu mancati la terasa aia ca e un moft al romanilor (terasa era plina ochi in fiecare seara, dar nu de romani) - mancati dincolo ca e mult mai ok (preturi mai mari, portii mai mici, meniu mai sarac, si nimeni pe terasa) - va dati seama ca am ignorat-o .
- nu inchiriati masini decat de la noi - aici ne-a dat si un argument, ca ei sunt singura firma care nu are limita de km. Corect dar in loc de 20 de euro a fost 24. cei 4 euro in plus ii plateam daca faceam 40 km in plus fata de limita de 100. Am aflat dupa aceea ca drumul care inconjoara insula are 98 km (cu tot cu invartit prin locatii faceai maxim 11o km), deci inca 3 euro platiti in plus. Ca am ascultat de ghida locala.

- Ca impresie generala, locuri interesante, merita daca vreti o vacanta relaxanta de stat la plaja. Mancarea e mai ieftina aici decat in Corfu (meniu 2 persoana a la carte cu tot cu ceva de baut iesea in jur de 16-19 euro). In Corfu sub 25 nu prea reuseai sa papi acelasi lucru. Feriti-va de vila Urania pentru ca miroase in camere,sunt foarte mici camerele si mobilierul e daramat cel putin, (varza e cuvantul potrivit).

Niciun comentariu: