sâmbătă, 28 martie 2009

Incepe Marele Circ! Incepe Formula 1!

De multi ani luna Martie aduce cu sine mai multe evenimente: e martisorul, e aniversarea parintilor, e inceputul campionatului mondial de raliuri, campionatului mondial de motociclism si inceputul Campionatului mondial de Formula 1. Emotii, puls, parul maciuca, fiori, tipete, ragete, unghii roase, lacrimi de bucurie..de tristete, sange la degete, steaguri, bucurie, tone de bani dati pe sepci originale, certuri cu adversarii si multe altele.
An de an asteptam sa vad ce face Schumi anul asta, cum ii mai bate o data pe toti si mai ia un titlu. Interesul a scazut in momentul retragerii lui, dar anul acesta a revenit. A revenit pentru ca totul s-a intors cu susul in jos. Campionul mondial porneste din coada listei in prima cursa, Ferrari s-au chinuit si ei, iar din prima linie pornesc Button si Barrichello, adica doi ilustrii anonimi anul trecut. Ca sa fie totul mai interesant ei concureaza pentru o echipa noua, falimentara pana mai ieri (Honda), care a fost vanduta managerului echipei (ross brawn) rezultand Brawn GP. Ei nu au nici un sponsor pe masina chiar!
De ce imi place Formula 1? Pentru ca aduna "spuma" din orice domeniu. Pentru ca precizia e esentiala, pentru viteza, pentru complexitate, pentru idei, pentru tehnica. Si ca si mie, formula 1 place si sponsorilor.
Ca sa nu ne abatem de la laitmotivul acestui blog va atasez si cateva reclame cu legaturi din Formula 1.
In 1997, Ferrari revenea la vremuri de glorie. Shell a ales sa isi promoveze produsele cu ajutorul imaginii Ferrari cu o reclama fabuloasa:


Apoi pentru a celbra aniversarea de 60 de ani a lui Ferrari, Shell a mai filmat o reclama prin 5 orase din lume (Roma, Rio, New York, Tokyo, Londra), pe care vi-am prezentat-o mai demult, trecand in revista modelele Ferrari de Formula 1 de-a lungul anilor:Iata insa de ce imi place mie Formula 1:
O tura cu Schumi pe circuitul Albert Park din melbourne, Australia:

4 km acoperiti in 1 minut jumate, si nici nu erau linie dreapta!


un schimb de cauciucuri in 10 secunde:


Si nu in ultimul rand, de ce imi place puterea din Formula 1:

Niciun comentariu: