vineri, 2 martie 2012

Suntem ceea ce meritam sa fim

Stiu ca am intarziat cu una sau doua zile, insa am avut motive intemeiate.
Revenim la subiectul cu ceea ce meritam sa fim.
Unul din offurile mele consta in faptul ca romanul se pricepe la toate. Si e partial adevarat. Tot eu spuneam mai devreme ca daca nu te pricepi la toate iti iei tepe de nu mai sti cum te cheama. Asa am invatat despre celule stem, despre scaune de masina, despre centrale termice, despre aer conditionat, despre televizoare, etc.
Dar desi am invatat cat am avut nevoie in aceste domenii eu nu ma consider un expert in asa ceva. Insa cred ca sunt una din putinele exceptii care gandeste asa. Am multe cunostinte care se bat cu caramida in piept ca stiu tot ce misca in cate un domeniu "studiat" din necesitate.
Iar mai apoi sunt expertii care chiar le stiu pe toate si care nu accepta nici un sfat. Eu sunt de parere ca am de invatat ceva si de la cersetorul de la semafor, dar am intalnit oameni carora nu le poti spune nimic ba chiar se ofenseaza rau daca incerci sa le arati ca munca lor nu e tocmai perfecta. Am intalnit zidari care chiar s-au luat si au lasat lucrarea balta daca am indraznit sa spun ca un perete e crapat (si drept dovada la un an de atunci toata lucrarea e crapata). Oare de ce mandria si ego-ul personal trebuie sa stea in calea invatarii? E chiar asa greu sa accepti un sfat ? E oare chiar imposibil ca Schumacher sa faca o greseala de pilot?
Din pacate din nou tine de mentalitate, pentru ca dupa ce treci granita ti se multumeste pentru o reclamatie, pentru ca acea reclamatie ii da sansa respectivului sa imbunatateasca un serviciu. La noi insa intra in functiune toate departamentele juridice si parajuridice ca sa iti demonstreze ca tu nu ai dreptate in reclamatie si de fapt ei sunt atotstiutorii. Si atunci taci si nu mai zici nimic. Dar nici nu mai apelezi la serviciile alea. In final tot afara din tara ajungi sa dai banul!
Siu ca postul va supara multi oameni, insa nu ma astept la confesiuni aici, sunt multumit doar daca fiecare va sta 5 secunde sa se gandeasca la ultima ocazie in care a primit un feedback si cum a reactionat la acesta.

Niciun comentariu: