joi, 19 ianuarie 2012

Incredere!

inca un post care il "coc" de ceva vreme. incredere....nu mai am in mai nimic in romania.
se facea pe vremuri, nu stiu daca se mai fac....cica institutiile in care au romanii incredere: biserica- am vazut preoti pe invers, am vazut maicute gravide, am vazut preoti care ingroapa mortul doar pe bani! deci s-a dus increderea. apoi mai era politia....dupa prima spaga data si lor si dupa tot mai multe povesti pe care le aud despre ei spun in gura mare ca politia romana egal zero! Vezi postul cu spargerea masinii sau vezi cum suni la 112 ca unul e tembel pe drum si ti se zice sa mergi sa depui plangere la prima sectie. Sau sa te ameninte unul pe strada, sa suni la 112 si ei sa auda asta si cand vin comunitarii sa te trezesti cu amenda pentru deranjarea ordinii publice. toate sunt reale! deci si aici incredere zero.
Si apoi ce faci...nu ai incredere si incepi sa cercetezi. Vreau un scaun de masina. Nimeni nu stie sa imi recomande ceva bazat pe dovezi, doar "aveti incredere in mine". Isofix e marca de scaun si aruncati banii degeaba, luati bertoni ca e marca italiana (si e facut la bulgari) si "luati orice scaun ca toate sunt la fel". Dupa ce stau peste 12 ore in studii despre scaune aflu despre isofix, marca si modelul care il doresc. Dau un google si vad in romania cel mai ieftin 21 de milioane cu urmatoarele conditii: ne faceti plata, in 48 de ore avem timp sa va confirmam ca am primit banii si apoi in 30 de zile va aducem scaunul. Intru pe site din strainatate si iau acelasi scaun cu: 12 milioane!
O prezentare a scaunului aici:


Si asa am invatat si scaune. Asa invata toti care isi fac casa, cei care nu invata isi iau teapa pe scurt. Asa stiu totul despre: laptopuri, televizoare, sisteme de sunet, mobila, masini, piese de masini, cauciucuri de iarna. Urmeaza saltele, vacante...aaah aici mai e o chestie. Am mai spus-o mai demult, mergi in excursie in grecia si dai pe vacantele optionale cu 20% mai mult pentru ca le-ai luat de la ghidul roman si nu de pe strada...vorbind despre incredere. Si asa apar forumuri, asa ne specializam pe tot mai multe. Oare un neamt sau francez sau austriac stie tot atatea ? Nu! merge in magazin si i se da informatia....sincera si cat mai completa. Ma duc in Real si iau brocoli la jumate de kg precantarit. Din pura curiozitate il pun pe cantar si are...400 de grame! Pe aproape!
si asa ajungem sa ne certam cu oricine care ne presteaza un serviciu sau ne produce un bun. imi fac mobila, ii verific fiecare coltisor ca nu cumva sa fiu inselat. Asta dupa ce am citit 2 saptamani inainte totul despre paluri, balamale si suruburi! Imi iau o hota fac la fel...si afacerile merg muuult mai incet pentru ca iti pierzi vremea cu explicatii si lamuriri cand tu ai putea sa te ocupi deja de urmatorul client.
Facem promotii dar preturile au fost crescute artificial ca sa aiba de unde scade. vezi cazul flanco cu tva-ul inapoi. apoi ma abonez la un newsletter despre marketing care promoveaza sedinte gratuite de planificare a carierei. raspund in secunda 2 dupa ce am primit mailul...anul trecut....nici pana in ziua de azi nu am un raspuns de la un personaj care promoveaza calitatea, increderea si profesionalismul!
Si atunci eu in cine sa mai am incredere in Romania?
in biserica nu
in politie nu
in politicieni....no comment
in medici...3 diagnostice de la 2 doctori...deci nu
in administratia locala....nu
in magazine...nu
ramane familia, unii prieteni...si mai cine?
Voi in cine aveti incredere?

Un comentariu:

ale alexandra spunea...

cred ca cel mai bine e sa ai incredere in tine..de multe ori ne dezamagim pe noi insine, inchipuie-ti care sunt sansele sa ne dezamageasca ceilalti (in conditiile astea). cat despre celelalte lucruri..sunt efecte ale delasarii si prostiei, ale oamenilor care nu au curajul sa spuna ce gandesc si nu au curajul sau nu stiu sa ia atitudine. Si daca totusi iau atitudine..vedem deja la TV cum se ia atitudine. culmea e ca cei care au iesit primii in strada in ultimii ani au fost cei trecuti bine de 50 de ani..noi tinerii ne multumim sa zicem "tara de kk*" si sa visam ca ne mutam in cine stie ce tara occidentala, fara sa constientizam ca de fapt 80% din lucruri sunt in mana noastra si de noi depinde cum ne va fi de-acum incolo. dar daca n-ai cu cine..n-ai cu cine..prostii E multi ai dracu si sunt galagiosi