sâmbătă, 13 septembrie 2008

BIFE

Bife este cea mai mare expozitie de mobila, accesorii si utilaje pentru productia de mobilier. Anul acesta am fost coordonatorul proiectului Minerva BIFE 2008. Ne luptam cu mari concerne internationale in standuri care mai de care mai interesante si atragatoare.
tot ce s-a intamplat acolo a fost un botez al focului pentru mine. amploarea unui astfel de eveniment este greu de descris. Un buget de peste 100 000 ron, adica peste 1 miliard vechi, peste 40 de oameni implicati, 2 camioane si un tir de marfa, termene limita si multi multi nervi.
Eu eram la doar a doua expozitie organizata, primul meu drum singur pana la bucuresti, prima data conducand prin bucuresti si prima data gestionar de bani in acelasi timp. am plecat foarte optimist si pus pe fapte mari. Aveam ceva de demonstrat si nu aveam de gand sa ma las usor.
Totul a inceput asa:
Un tir de marfa, un alt camion astepta la rand. Astea veneau din Germania, de la Timisoara era pe drum un alt camion. Totul pentru 146 mp??? Atunci m-am lovit de primele lucruri mai putin placute: oameni la negru care nu aveau chef de lucru, motostivuitor platit cu multe milioane, o infrastructura invechita si cheltuieli care o luau la vale. In bucuresti nu te ajuta nimeni, toti o fac insa daca "le iese ceva si lor". Nu conteaza ce: un tricou, o sapca, un pix dar de cele mai multe ori discutia incepe de la cateva sute de ron.
Aveam atata marfa si trebuia adusa la etajul 2 al unei cladiri cu un singur lift pe care se inghesuiau alte cateva zeci de firme.
Am ajuns in aceasta etapa:
In afara de stand mai erau cateva lucruri inca nerezolvate: apartamentele unde veneau colegii mei nu erau gata, steagurile si bannerele pentru stand nici ele nu erau gata, mapele de presa erau si ele in stand by si cred ca mai erau alte lucruri.
Incet incet insa lucrurile au inceput sa se miste. Intr-o caldura insuportabila, cu multa sudoare si si mai multe necunoscute. Nu toate au mers insa bine. O sticla de la o usa culisanta a fost adusa sparta. Niste polite de sticla au fost si ele sparte. O a doua comanda de sticla nu a fost buna si a trebuit sa modificam profilul de aluminiu. Odata modificat profilul, calea de rulare a fost neconforma si am inceput sa facem primele compromisuri. Usile culisante aveau sa fie fara amortizare, a patra usa culisanta avea sa fie umpluta cu pal nu cu sticla sablata si totul nu se oprea aici. Standul pe care noi il stiam de 4,5 m adancime avea doar 4 adancime si toata structura a trebuit sa fie modificata. Ni se parea ca toate sunt impotriva noastra.


Standul incepea sa prinda contur insa.


Dar ce deastru era inca pe acolo. Sfarsitul era departe insa termenul limita se apropia. Nici noi nu am stiut cum am reusit dar marti dimineata au sosit camasile roz.
Ei au mai avut cate ceva de facut dar in mare parte a fost doar curatenie. standul era gata si era atractia targului. Inca de marti au inceput sa apara diversi alti expozanti sa ceara infomatii si sa se uita la ce era acolo. Apartamentele erau rezolvate, toate spagile erau date, eu ma obisnuisem cu traficul prin bucuresti, steagurile erau sus, mocheta jos, panza neagra acoperea totul si astfel standul ALBNEGRU era realitate nu doar un plan pe hartie:
Aveam produse extraordinare: sertare care se deschid la simpla atingere, masini automatizate de cafea, cea mai silentioasa hota din lume, manere cu cristale svarowski, frigidere retro look si bineinteles cea mai variata gama de accesorii pentru mobila disponibila in Romania.
In afara de stand, s-a lucrat serios si pe marketing. Peste 350 de invitatii au fost trimise, s-au dat comunicate de presa, s-a conceput si o mapa de presa, toate acestea fiind prezente in premiera in standul minerva. Si rezultatele nu au intarziat sa apara:
Libertatea
http://www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=arhiva&sid=213523
Pro TV
http://www.protv.ro/stiri/social/afla-aici-ce-se-mai-poarta-in-materie-de-mobila.html

Antena 3, emisiunea BizBazar 3 septembrie si stirile ora 19:00 antena 1
National TV stiri ora 18:30 4 septembrie

Referitor la reportajul de pe antena 3 as dori sa aduc insa cateva precizari: dorim sa va multumim pentru tonul superior adoptat si pentru criticile putin documentate aduse de catre Moise Guran. Cine trebuia sa inteleaga a inteles de ce o hota poate costa 1500 eur sau la ce sunt folositoare elementele de organizare interioara a sertarelor. ineptiile si atacurile gratuite nu au facut decat sa ne faca si mai multa reclama.


Acesta a fost Bife 2008. De partea cu dezmembratul standului nu cred ca mai trebuie sa va spun ceva. Alti nervi, alta distractie. Intr-un alt entry cred ca doresc sa vorbesc despre mentalitati si moduri de lucru.


Niciun comentariu: