vineri, 17 februarie 2017

A trecut luna de miere Uber in Timisoara

Cei care ma cunosc stiu de conceptul meu de luna de miere in business, altii ii spun varianta demo. E perioada de inceput pentru un business cand toti se dau peste cap pentru ca treaba sa mearga ceas si pentru ca orice client sa fie multumit. Odata prins cheag si veniturile venind se lasa garda jos, standardele cad si se indreapta spre clasicul romanesc "merge si asa".
Revenind la subiectul postarii...uber. Eu personal am un amic cu care merg cu taxi prin oras, il sun, il intreb daca e, unde e si daca nu trebuie sa treaca tot orasul, sa vina dupa mine. Nu e pentru ca am alergie la logan ci pentru ca asa mai apuc sa ma vad cu el si sa socializez. Cand una din conditiile de mai sus nu se indeplineste recurg la uber pentru ca:
- pot plati cu cardul (deobicei nu prea am cash la mine)
- vreau sa merg cu masini variate (sunt curios de spatiul din spate ca viitor sfat de cumparare)
- pot conversa cu soferii pe subiectul uber si apoi pot scrie aici ca sa impartasesc cu voi

De cand a intrat uber in Timisoara am patit asa:
- la inceput nu erau masini - prima mea cursa a fost cu un uber Clio venit din Bucuresti.
- daca insistai se plangea soferul ca orasul e mic si aplicatia il cheama de la 4 km, care in linie dreapta poate fi aradului ca sa vina in girocului.  - sofer din Timisoara cu Logan
- un sofer a trecut prin fata mea, a dat inceput de cursa fara mine in masina, mergand in directia opusa si dupa 300 m a dat cursa incompleta. Rating de 1 stea, raport la uber si cerut banii inapoi pe card. Rezolvat in 3 zile. Soferul din Olt - Golf 4
- un sofer cu un Seat Alhambra (monovolum) intr-o stare jalnica si la fel de jalnic comportamentul lui. Un puternic accent de moldovean, dar numarul TM. Ulterior l-am mai vazut prin oras, pe avarii in locuri circulate, pe trotuar sau blocand intersectiile.
- un alt sofer din Resita nu stia orasul si nici sa inceapa aplicatia - ii dadea sa se intoarca la locul de pornire- am fost eu dirijorul prin oras - Alfa 147 desi in aplicatie scria ca e Alfa 159 de care eram realmente curios. Fost agent la curierat care incerca sa faca bani in Timisoara explorand orasul si neavand nici o idee de unde e in spatiu. Se plangea ca nu mai primeste bonusuri si nu prea se renteaza cu uberul. Baiatul fain dar nu prea avea nici o treaba cu activitatea asta.

Se vede ca in Timisoara uber nu e ce ar trebui sa fie. Am avut 5 incercari si nici una nu pot sa zic ca a fost conform promisiunilor. Sau nu erau masini, sau soferii nu stiau orasul (din 5, pe 3 i-am dirijat si unul nu a fost in stare sa ma gaseasca in strada). De curand aflu ca poti sa comanzi un uber direct din google maps.
Dai o cautare de ruta si ai optiune de a comanda uberul. Toate bune si frumoase.
La cateva zile vad si schimbarea zonelor si a tarifelor din Romania.

Sa ne intelegem, in Bucuresti nu prea ai cum sa faci bani din Uber datorita tarifului mic. In Timisoara e cel mai mare tarif din tara dar orasul e mic si aplicatia cheama soferii din celalalt capat de oras. Pentru ca plecau soferii si uber da din ce in ce mai greu bonusuri s-au gandit sa...plateasca clientii bonusurile pe care uber nu mai vrea sa le dea.
Si daca nu vine primeste rating negativ. Inca o data uber a dovedit ca nu are idee pe ce planeta se afla Timisoara sau ca incearca sa creasca castigurile soferilor. Cele mai multe curse in afara orasului se fac catre aeroport si Dumbravita. Dar Dumbravita e deja cartier al Timisoarei, nu ai  camp intre localitati cum ai la Giroc sau Mosnita de exemplu. Si care e treaba cu tarifele? Pei daca pleci din 1 si ajungi in 2 ti se pun 5 lei in plus la cursa! Say whaaat ?
Si daca mergi la aeroport ti se pun 7,5 ca 2,5 lei e parcarea. Say what 2????
Sa facem un calcul cu taxi in centru pana in Dumbravita google maps imi da 6,8 km de la catedrala pana la primaria Dumbravita. Tarif uber 1.75, tarif taxi 2.39. - diferenta de 0.64.
Inmultit cu 6.8 km, inseamna 4,35 e mai scump taxi...pana la aplicarea penalizarii ca stai in Dumbravita (ps. nu stau in Dumbravita).  Dar daca pui "taxa de Dumbravita" iesi mai scump cu Uber!!!
Deci Uber devine mai scump ca si taxi, regula cu masinile mai noi de 10 ani a cazut, merg si de 15 ani (btw, la taxi e in continuare 10 ani si sunt omologate de o comisie independenta o data la cativa ani), soferii de uber nu cunosc orasul si te mai poti trezi si cu banii scosi din cont fara sa faci cursa.
A trecut luna de miere uber in Timisoara. De as putea plati cu cardul la taxi, mi-as si dezinstala aplicatia :)


Niciun comentariu: