tot timpul mi-au placut reclamele la audi, nu sunt fan al marcii insa consider ca au un departament de marketing interesant.
audi este in mod traditional partener in competitiile de schi si au facut multe reclame pe tema asta. si cum zapada pune in evidenta tractiunea integrala, ce mod mai bun sa faci reclama sistemului Quatro?
Intai un video din 2005. Masina a urcat pe puterea ei, singurele interventii au fost o serie de cabluri care sa prinda masina in cazul in care aluneca inapoi. Dar repet: masina a urcat pe puterea ei panta de 37 grade. Si e un Audi A6 de serie.
Iata si un making of al acestei reclame:
Iata una mai normala, adica nu e zapada, doar schiorul:
Si mai e deja clasica reclama. audi, all in a car!
Alex ma cheama si povestesc pe fata totul. Sunt pasionat de marketing, Formula 1, motoare, aviatie si informatie completa si de calitate.
vineri, 27 februarie 2009
Un alt fel de publicitate
Tot timpul mi-au placut jocurile video cu masini. Mi-au placut atat de mult incat la 25 de ani am dat in varsta copiilor si mi-am luat un playstation 2 la care si acum am doar 2 jocuri: Gran turismo 3 si gran turismo 4.
M-a atras faptul ca imi tremura mana cand ies pe iarba, am invatat circuite intregi si le stiu si pe cele de Formula 1. Ma uit acum la formula 1 si daca e filmat din masina stiu eu ce curba vine si in ce viteza se ia. Ba uneori am aplicat unele chestii invatate in joc si pe strada. M-au atras masinile, m-a atras viteza si realismul. De asemenea m-a atras si marketingul. Si vedeam eu in need for speed cum se scurg reclame la ing, infineon, telecell, si altele. Cand te joci formula 1 e normal sa vezi sponsorii de pe celelalte masini dar in jocurile cu masini de strada?
Studiile arata ca cei care conduc o anumita masina in jocul video vor avea o mai mare probabilitate sa o cumpere in viata reala. Pentru ca ceea ce faci acolo este un fel de test drive, faci o alegere, vezi cum "merge" cum derapeaza etc.
Dar as dori sa vorbesc de reclamele care le vedeti in jocuri. Aceste reclame se platesc si sunt ultimul hype in BTL pentru ca atentia utilizatorului chiar e pe joc. sa nu moara, sa castige cursa, sa se impuste, atentia e oricum acolo!
Stiati ca aceste reclame se platesc ? Ba mai mult, publicul tinta e foarte bine definit. Desi reclama de mai sus o consider o risipa avand in vedere ca 90% din cei care joaca Grand Theft Auto sunt de sex masculin si nu prea le trebuie sapunuri cu 90% crema hidratanta.
Reclamele se platesc pe fiecare vizualizare si au o modalitate de tracking foarte buna, avand in vedere ca se poate masura de cate ori a vazut fiecare utilizator acea reclama. Cate ture are cursa, de cate ori s-a facut cursa, din ce unghi s-a vazut reclama! Deci indicatori de ATL in mediul BTL, exact ce lipsea. Ba mai mult, cum toate calculatoarele sunt conectate la net mai nou, reclamele se pot schimba din mers, adica azi vezi ceva, maine altceva. Se plateste pe teta secunda adica la 500 de milisecunde, si tariful este la 1000 vizualizari. Ba mai mult, depinzand de ip-ul utilizatorul, reclama se poate personaliza , gen cum imi apare mie in messenger reclama la ING, acolo jos!
Iar ca dovada suprema ca mediul acesta este in crestere, iata ca si Barrack Obama a recurs la acest gen de publicitate in preajma alegerilor.
joi, 26 februarie 2009
De ce trebuie sa fii vizibil pe timp de criza?
Va anunt cu deosebita placere ca numele meu apare pentru prima data intr-o revista de business. Si asta e doar inceputul :) modestia nu a fost niciodata un punct forte.
Asadar in nr de luni 23 februarie din Business Standard apar cateva idei despre ce cred eu ca inseamna PR in timp de criza.
Articolul este mai jos:
De ce trebuie sa ramai vizibil si pe timp de criza
23 februarie 2009 de Andreea Budica - 260 vizualizari
Unde te afli in piramida lui Maslow? Te gandesti la ziua de maine doar din perspectiva rezultatelor financiare sau gandesti pe termen lung si-ti administrezi eficient imaginea, chiar cu un buget de criza? Specialistii in relatii publice (PR) recomanda antreprenorilor sa fie macar la fel de vizibili ca pana acum.
O atitudine corecta a firmelor este sa mentina activitatile de comunicare si PR la acelasi nivel ca in anii precedenti, chiar si in conditii de criza, considera Dan Santimbreanu, PR manager la Siemens. El spune ca reputatia unui brand poate fi afectata in cateva ore, daca nu esti pregatit sa contracarezi acest lucru si cã o comunicare normala, transparenta si nefortata pe timp de criza este cea mai buna strategie. “In general, produsele de larg consum sunt primele afectate de actuala criza financiara, prin urmare o reducere a bugetelor de PR, chiar daca produce o economie pe termen scurt, nu rezolva neaparat problema, pentru ca efectele pe termen lung isi vor face mai tarziu simtita prezenta”, spune Santimbreanu.
Bugetele de PR scad, dar nu trebuie sa dispara
Anul 2009 ar putea sa fie lozul castigator pentru relatiile publice, iar relatiile publice ar putea fi lozul castigator pentru acele companii care vor sti sa se foloseasca inteligent de acest tip de servicii, considera Mihaela Apetrei, senior manager la compania Headline. Ea crede ca scaderea bugetelor pentru promovare va face ca banii sa fie directionati catre adevaratii specialisti in relatii publice, care stiu sa se descurce si cu fonduri reduse.
“Speriati de criza, cei mai multi “taie” din locul unde li se pare cel mai putin periculos, fara sa realizeze riscurile pe termen lung. Daca departamentul PR ar produce scaune sau mese pentru cantina sau poate niste termopane, costurile ar fi acceptate, pentru ca ceea ce se obtine sunt bunuri palpabile si raspund unor nevoi imediate. Nu cred ca acest context economic fragil ar trebui sa schimbe substantial atitudinea fata de propria imagine: adica, pana acum nu ai facut nimic, si acum, brusc, vrei sa stie toti de tine. In principiu, grija fata de propria imagine ar trebui sa fie constanta”, afirma Apetrei.
In conditiile economice actuale, compania de marketing si business to business (B2B) Minerva Com si-a reorientat investitiile si studiaza modalitati de promovare cu un buget mai mic, atentia firmei fiind indreptata catre online. “Folosim din ce in ce mai mult canalele electronice de comunicare. Pagina web este actualizata cel putin o data pe luna, iar noua pagina, programata pentru lansare in luna martie, va avea o puternica componenta interactiva. In conditiile in care veniturile indivizilor scad, internetul este una dintre cele mai ieftine surse de informare. Accesul la internet este si el in crestere si din aceste motive insistam pe online”, spune Alex Dozsa, specialist marketing la Minerva Com. Acesta considera ca, mai ales in timp de criza, informatia trebuie sa circule foarte bine atat in interiorul companiei, cat si spre exterior, firmele trebuie sa se adapteze cat mai rapid schimbarilor din piata si sa actioneze corespunzator, relatia cu angajatii, furnizorii si clientii trebuie sa fie intarita, iar informatia data trebuie sa fie 100% corecta.
Prin externalizare se face un control mai bun al costurilor
Antreprenorii fac PR din momentul in care isi deschid afacerea: isi anunta toti cunoscutii ca au trecut in antreprenoriat, dau un e-mail cu noile coordonate si cu profilul companiei. Ei fac instinctiv ceea ce trebuie facut: promovare, notorietate, vizibilitate. Totusi, de PR structurat, dinamic si constant are nevoie orice companie. “Externalizarea va fi, intotdeauna, o solutie de luat in calcul, mai ales, in aceste vremuri. In conditiile in care companiile nu isi mai permit sa pastreze unul, doi, trei sau zece angajati permanenti, colaborarea cu o agentie ar putea fi favorabila. Banii platiti catre agentie reflecta punctual munca depusa si colaborarea este definita pe proiecte, in functie de nevoile sau de interesele existente la un moment dat, iar alocarea de resurse este variabila, dupa cum o cere nivelul de activitate”, afirma Apetrei. Ea sfatuieste antreprenorii ca atunci cand decid bugetul de promovare, sa raspunda la o singura intrebare: cum poate o companie complet lipsita de vizibilitate, care a disparut complet din atentia publicului sau, sa spere la un an in care sa-si atinga tintele propuse?
Tips&Tricks
1. Elaborati un plan de comunicare
Elaborati un plan si o strategie de comunicare in care sa tineti cont de resursele investite si de rezultatele pe care doriti si credeti ca le puteti obtine. Acest raport resurse utilizate/rezultate asteptate trebuie sa fie unul echilibrat si realist. Aliniati planul si strategia de comunicare cu obiectivele afacerii dumneavoastra. Incercati sa va limitati doar la acele grupuri-tinta care va pot genera o majorare a vanzarilor.
2. Comunicati constant
Identificati oportunitati de exprimare care sa nu va genereze costuri exagerate. Daca aveti rezultate foarte bune pe timp de criza, nu ezitati sa le comunicati. Nu opriti procesul de comunicare, acest lucru s-ar putea sa produca mai mult rau decat bine. Comunicarea cu clientii si PR-ul au fost, intotdeauna, importante, fie pe perioada de criza sau de boom economic. PR-ul este important oricand si pentru ambele parti implicate: companii si consumatori. Comunicati tot, comunicati deschis si corect. PR-ul e important mai ales daca e constant si consecvent, de aceea nu poate fi recomandat ca pe o pastila pe care o inghiti cand te-a atacat virusul crizei si gata, de maine esti sanatos. PR-ul are rezultate in timp, este o munca ce presupune rabdare, talent, ambitie si determinare.
3. PR-ul si criza
Criza este un moment in care informatia trebuie sa circule foarte bine atat in interiorul companiei, cat si spre exterior. Firmele trebuie sa se adapteze cat mai rapid schimbarilor din piata si sa actioneze corespunzator. Comunicarea trebuie intensificata, firma trebuie sa isi cunoasca foarte bine clientii pentru a preintampina probleme de genul insolvabilitatii acestora. Relatia cu angajatii, furnizorii si clientii trebuie sa fie intarita, iar informatia data trebuie sa fie 100% corecta. In orice criza, PR-ul este important. In cazul unei recesiuni, o parte din scaderea puterii de cumparare este cauzata tocmai de informatiile negative aruncate in piata. Teama pune stapanire pe deciziile companiilor. PR-ul in aceste momente primeste o cu totul alta dimensiune. Oferind informatii, comunicand si aratand eforturile depuse de companie pentru depasirea momentului nefavorabil, imaginea companiei nu are decat de castigat. Ajutand si clientii sa treaca prin aceste momente veti stabili cu acestia o relatie bazata pe incredere.
Sursa: Consultantii chestionati de Business Standard
Articolul original
Asadar in nr de luni 23 februarie din Business Standard apar cateva idei despre ce cred eu ca inseamna PR in timp de criza.
Articolul este mai jos:
De ce trebuie sa ramai vizibil si pe timp de criza
23 februarie 2009 de Andreea Budica - 260 vizualizari
Unde te afli in piramida lui Maslow? Te gandesti la ziua de maine doar din perspectiva rezultatelor financiare sau gandesti pe termen lung si-ti administrezi eficient imaginea, chiar cu un buget de criza? Specialistii in relatii publice (PR) recomanda antreprenorilor sa fie macar la fel de vizibili ca pana acum.
O atitudine corecta a firmelor este sa mentina activitatile de comunicare si PR la acelasi nivel ca in anii precedenti, chiar si in conditii de criza, considera Dan Santimbreanu, PR manager la Siemens. El spune ca reputatia unui brand poate fi afectata in cateva ore, daca nu esti pregatit sa contracarezi acest lucru si cã o comunicare normala, transparenta si nefortata pe timp de criza este cea mai buna strategie. “In general, produsele de larg consum sunt primele afectate de actuala criza financiara, prin urmare o reducere a bugetelor de PR, chiar daca produce o economie pe termen scurt, nu rezolva neaparat problema, pentru ca efectele pe termen lung isi vor face mai tarziu simtita prezenta”, spune Santimbreanu.
Bugetele de PR scad, dar nu trebuie sa dispara
Anul 2009 ar putea sa fie lozul castigator pentru relatiile publice, iar relatiile publice ar putea fi lozul castigator pentru acele companii care vor sti sa se foloseasca inteligent de acest tip de servicii, considera Mihaela Apetrei, senior manager la compania Headline. Ea crede ca scaderea bugetelor pentru promovare va face ca banii sa fie directionati catre adevaratii specialisti in relatii publice, care stiu sa se descurce si cu fonduri reduse.
“Speriati de criza, cei mai multi “taie” din locul unde li se pare cel mai putin periculos, fara sa realizeze riscurile pe termen lung. Daca departamentul PR ar produce scaune sau mese pentru cantina sau poate niste termopane, costurile ar fi acceptate, pentru ca ceea ce se obtine sunt bunuri palpabile si raspund unor nevoi imediate. Nu cred ca acest context economic fragil ar trebui sa schimbe substantial atitudinea fata de propria imagine: adica, pana acum nu ai facut nimic, si acum, brusc, vrei sa stie toti de tine. In principiu, grija fata de propria imagine ar trebui sa fie constanta”, afirma Apetrei.
In conditiile economice actuale, compania de marketing si business to business (B2B) Minerva Com si-a reorientat investitiile si studiaza modalitati de promovare cu un buget mai mic, atentia firmei fiind indreptata catre online. “Folosim din ce in ce mai mult canalele electronice de comunicare. Pagina web este actualizata cel putin o data pe luna, iar noua pagina, programata pentru lansare in luna martie, va avea o puternica componenta interactiva. In conditiile in care veniturile indivizilor scad, internetul este una dintre cele mai ieftine surse de informare. Accesul la internet este si el in crestere si din aceste motive insistam pe online”, spune Alex Dozsa, specialist marketing la Minerva Com. Acesta considera ca, mai ales in timp de criza, informatia trebuie sa circule foarte bine atat in interiorul companiei, cat si spre exterior, firmele trebuie sa se adapteze cat mai rapid schimbarilor din piata si sa actioneze corespunzator, relatia cu angajatii, furnizorii si clientii trebuie sa fie intarita, iar informatia data trebuie sa fie 100% corecta.
Prin externalizare se face un control mai bun al costurilor
Antreprenorii fac PR din momentul in care isi deschid afacerea: isi anunta toti cunoscutii ca au trecut in antreprenoriat, dau un e-mail cu noile coordonate si cu profilul companiei. Ei fac instinctiv ceea ce trebuie facut: promovare, notorietate, vizibilitate. Totusi, de PR structurat, dinamic si constant are nevoie orice companie. “Externalizarea va fi, intotdeauna, o solutie de luat in calcul, mai ales, in aceste vremuri. In conditiile in care companiile nu isi mai permit sa pastreze unul, doi, trei sau zece angajati permanenti, colaborarea cu o agentie ar putea fi favorabila. Banii platiti catre agentie reflecta punctual munca depusa si colaborarea este definita pe proiecte, in functie de nevoile sau de interesele existente la un moment dat, iar alocarea de resurse este variabila, dupa cum o cere nivelul de activitate”, afirma Apetrei. Ea sfatuieste antreprenorii ca atunci cand decid bugetul de promovare, sa raspunda la o singura intrebare: cum poate o companie complet lipsita de vizibilitate, care a disparut complet din atentia publicului sau, sa spere la un an in care sa-si atinga tintele propuse?
Tips&Tricks
1. Elaborati un plan de comunicare
Elaborati un plan si o strategie de comunicare in care sa tineti cont de resursele investite si de rezultatele pe care doriti si credeti ca le puteti obtine. Acest raport resurse utilizate/rezultate asteptate trebuie sa fie unul echilibrat si realist. Aliniati planul si strategia de comunicare cu obiectivele afacerii dumneavoastra. Incercati sa va limitati doar la acele grupuri-tinta care va pot genera o majorare a vanzarilor.
2. Comunicati constant
Identificati oportunitati de exprimare care sa nu va genereze costuri exagerate. Daca aveti rezultate foarte bune pe timp de criza, nu ezitati sa le comunicati. Nu opriti procesul de comunicare, acest lucru s-ar putea sa produca mai mult rau decat bine. Comunicarea cu clientii si PR-ul au fost, intotdeauna, importante, fie pe perioada de criza sau de boom economic. PR-ul este important oricand si pentru ambele parti implicate: companii si consumatori. Comunicati tot, comunicati deschis si corect. PR-ul e important mai ales daca e constant si consecvent, de aceea nu poate fi recomandat ca pe o pastila pe care o inghiti cand te-a atacat virusul crizei si gata, de maine esti sanatos. PR-ul are rezultate in timp, este o munca ce presupune rabdare, talent, ambitie si determinare.
3. PR-ul si criza
Criza este un moment in care informatia trebuie sa circule foarte bine atat in interiorul companiei, cat si spre exterior. Firmele trebuie sa se adapteze cat mai rapid schimbarilor din piata si sa actioneze corespunzator. Comunicarea trebuie intensificata, firma trebuie sa isi cunoasca foarte bine clientii pentru a preintampina probleme de genul insolvabilitatii acestora. Relatia cu angajatii, furnizorii si clientii trebuie sa fie intarita, iar informatia data trebuie sa fie 100% corecta. In orice criza, PR-ul este important. In cazul unei recesiuni, o parte din scaderea puterii de cumparare este cauzata tocmai de informatiile negative aruncate in piata. Teama pune stapanire pe deciziile companiilor. PR-ul in aceste momente primeste o cu totul alta dimensiune. Oferind informatii, comunicand si aratand eforturile depuse de companie pentru depasirea momentului nefavorabil, imaginea companiei nu are decat de castigat. Ajutand si clientii sa treaca prin aceste momente veti stabili cu acestia o relatie bazata pe incredere.
Sursa: Consultantii chestionati de Business Standard
Articolul original
recomandare de carte
Salutare din nou cititorilor mei, daca sunteti si din astia :)
Daca tot e la moda sa recomanzi carti iata ca vin si eu cu o propunere. Se numeste pr cu buget redus si tocmai asta e. Cateva idei de baza care ar trebui sa lanseze pe orice novice in aceasta lume a pr-ului.
Desi sufera de cateva americanisme, stiti voi exemplele lor, cartea poate fi un abc pentru cei care se apuca de PR. Eu am primit-o de la shefu' dar o gasiti online la aprox 100 lei. a aparut la editura brandbuilders si desi nu prea recomand carti de cum sa te imbogatesti in 100 de pasi aceasta carte poate fi considerata un fel de schelet, starting point in pr. Pentru cei mai profesionisti e doar o lectura facultativa, posibil de citit in cateva ore in vana sau la toaleta (nu e foarte filosofica).
Arata asa si va genera sigur ceva idei in randul vostru:
click aici
Daca tot e la moda sa recomanzi carti iata ca vin si eu cu o propunere. Se numeste pr cu buget redus si tocmai asta e. Cateva idei de baza care ar trebui sa lanseze pe orice novice in aceasta lume a pr-ului.
Desi sufera de cateva americanisme, stiti voi exemplele lor, cartea poate fi un abc pentru cei care se apuca de PR. Eu am primit-o de la shefu' dar o gasiti online la aprox 100 lei. a aparut la editura brandbuilders si desi nu prea recomand carti de cum sa te imbogatesti in 100 de pasi aceasta carte poate fi considerata un fel de schelet, starting point in pr. Pentru cei mai profesionisti e doar o lectura facultativa, posibil de citit in cateva ore in vana sau la toaleta (nu e foarte filosofica).
Arata asa si va genera sigur ceva idei in randul vostru:
click aici
miercuri, 11 februarie 2009
Cum suntem noi...Romanii
Nu stiu daca am mai atins acest subiect insa de dimineata am mai avut o mostra de Romanism teribil.
Am mai zis ca Romanii se pricep din nastere la 3 chestii: politica, fotbal si mai nou marketing. Pe langa aceste aspecte Romanii mai dau dovada de:
- o mandrie deosebita pentru IO, adica, tu stii cine sunt io? Io fac, io dreg, io manc, io sunt, io, eu, ieu, sau cum vreti sa ii spuneti. oricat de jos e statul social al unei persoane mandria acesteia este la cote himalayene.
- un orgoliu si mai mare! daca te-ai atins de orgoliul cuiva, fugi....pentru ca se va intoarce spre tine un sir de atacuri si de tehnici marshave care sa te "detroneze" din pozitia ta superioara
- in afara de politica, fotbal si marketing troneaza si sentimentul de eu stiu cel mai bine "totul". Daca emite cineva o ipoteza el trebuie sa fie contrazis, sau trebuie sa adaugam ceva pe langa ce spune. cum sa aiba el dreptate?
- iar aia cu capra vecinului, e atat de adevarata!!!! ohoho nu reusesc eu, de ce sa reuseasca alalalt? iar ca sa revin de unde am inceput, doresc sa va povestesc ca in ultimul timp conduc in timisoara o masina cu numere din alt judet (unul "dusman"). Parca toti bizonii din trafic mi-au iesit in cale sa imi arate mie spiritul superior de timisorean si cum trebuie sa conduc. incredibil.
va atasez mai jos cateva mostre de Romanism gasite pe un alt blog.
"-Mi-am rupt o mana...
- A, stai sa vezi, eu mi-am rupt un picior acum trei ani!"
"- Salut, ma, ce faci, unde esti?
- Acasa, strangeam bradul.
- A, eu sunt in India, pe plaja, La multi ani!"
"- Tata a ramas somer si o sa moara de foame.
- Ce chestie. Si pe mama au disponibilizat-o, noroc ca au reincadrat-o dupa o luna cu un salariu mai mare. Dar erau alte vremuri."
"- Imi place Led Zeppelin.
- Da Jethro Tull ai ascultat?
- Nu.
- Mult mai misto."
"- M-am despartit de Maria.
- E, las' ca va impacati voi. Si ia zi, in rest, ce mai faci?"
"- M-am despartit de Razvan.
- E, sa vezi cum a fost cand m-am despartit eu de Cezar!"
"- Ma duc la ski in Bulgaria...
- Vezi ca sigur-sigur o sa te ia radarul! Pe mine m-a luat.
- ...dar nu stiu sa schiez
- Eu stiu."
"- Am gasit o statiune misto si ieftina in Bulgaria. Se numeste...
- Eu ma duc in Austria"
"- Ma duc in Austria.
- Unde? La Salzburg?
- Nu, la Innsbruck.
- E mai misto la Salzburg.
- Ai fost la Innsbruck?
- Nu, dar am auzit"
"- Ma duc in Austria.
- Misto. Ai mai fost?
- Nu.
- Eu am mai fost. De 3 ori"
"- Am citit o carte misto de Murakami.
- Padurea norvegiana?
- Nu
- Aia cu oaia fantastica?
- Nu
- Aia cu elefantul?
- Nu
- Pai alta n-a scris. Sau n-a aparut la noi."
"- Am citit Copiii din miez de noapte a lui Rushdie.
- A, eu am citit-o in original, acum cativa ani. Nu se compara"
"- Am vazut No country for old men.
- Mie nu mi-a placut. In schimb, stii ce film mi-a placut? Ala cu..."
"- Ce faci, fata mamii?
- Dormeam.
- Iar dormi? Pai si la munca nu te mai duci?"
"- Ce faci, fata mamii?
- La munca.
- Da-o-ncolo de munca, mai odihneste-te si tu!"
"- Mi se tot blocheaza telefonul.
- Ce telefon ai?
- Samsung
- Eu am Nokia. Stii ce fac eu cand mi se blocheaza? Bine, la tine s-ar putea sa nu mearga. In fine...apas pe butonul..."
"- Ai citit ce-am scris pe blog?
- Da, vezi ca ai o greseala de ortografie."
"- Am cunoscut o fata si-mi place mult de ea.
- Vezi, poate se muta si asta la tine"
"- Simt ca n-am pe nimeni cu care sa pot sta de vorba.
- Da, si eu la fel. Macar tu ma ai pe mine."
Am mai zis ca Romanii se pricep din nastere la 3 chestii: politica, fotbal si mai nou marketing. Pe langa aceste aspecte Romanii mai dau dovada de:
- o mandrie deosebita pentru IO, adica, tu stii cine sunt io? Io fac, io dreg, io manc, io sunt, io, eu, ieu, sau cum vreti sa ii spuneti. oricat de jos e statul social al unei persoane mandria acesteia este la cote himalayene.
- un orgoliu si mai mare! daca te-ai atins de orgoliul cuiva, fugi....pentru ca se va intoarce spre tine un sir de atacuri si de tehnici marshave care sa te "detroneze" din pozitia ta superioara
- in afara de politica, fotbal si marketing troneaza si sentimentul de eu stiu cel mai bine "totul". Daca emite cineva o ipoteza el trebuie sa fie contrazis, sau trebuie sa adaugam ceva pe langa ce spune. cum sa aiba el dreptate?
- iar aia cu capra vecinului, e atat de adevarata!!!! ohoho nu reusesc eu, de ce sa reuseasca alalalt? iar ca sa revin de unde am inceput, doresc sa va povestesc ca in ultimul timp conduc in timisoara o masina cu numere din alt judet (unul "dusman"). Parca toti bizonii din trafic mi-au iesit in cale sa imi arate mie spiritul superior de timisorean si cum trebuie sa conduc. incredibil.
va atasez mai jos cateva mostre de Romanism gasite pe un alt blog.
"-Mi-am rupt o mana...
- A, stai sa vezi, eu mi-am rupt un picior acum trei ani!"
"- Salut, ma, ce faci, unde esti?
- Acasa, strangeam bradul.
- A, eu sunt in India, pe plaja, La multi ani!"
"- Tata a ramas somer si o sa moara de foame.
- Ce chestie. Si pe mama au disponibilizat-o, noroc ca au reincadrat-o dupa o luna cu un salariu mai mare. Dar erau alte vremuri."
"- Imi place Led Zeppelin.
- Da Jethro Tull ai ascultat?
- Nu.
- Mult mai misto."
"- M-am despartit de Maria.
- E, las' ca va impacati voi. Si ia zi, in rest, ce mai faci?"
"- M-am despartit de Razvan.
- E, sa vezi cum a fost cand m-am despartit eu de Cezar!"
"- Ma duc la ski in Bulgaria...
- Vezi ca sigur-sigur o sa te ia radarul! Pe mine m-a luat.
- ...dar nu stiu sa schiez
- Eu stiu."
"- Am gasit o statiune misto si ieftina in Bulgaria. Se numeste...
- Eu ma duc in Austria"
"- Ma duc in Austria.
- Unde? La Salzburg?
- Nu, la Innsbruck.
- E mai misto la Salzburg.
- Ai fost la Innsbruck?
- Nu, dar am auzit"
"- Ma duc in Austria.
- Misto. Ai mai fost?
- Nu.
- Eu am mai fost. De 3 ori"
"- Am citit o carte misto de Murakami.
- Padurea norvegiana?
- Nu
- Aia cu oaia fantastica?
- Nu
- Aia cu elefantul?
- Nu
- Pai alta n-a scris. Sau n-a aparut la noi."
"- Am citit Copiii din miez de noapte a lui Rushdie.
- A, eu am citit-o in original, acum cativa ani. Nu se compara"
"- Am vazut No country for old men.
- Mie nu mi-a placut. In schimb, stii ce film mi-a placut? Ala cu..."
"- Ce faci, fata mamii?
- Dormeam.
- Iar dormi? Pai si la munca nu te mai duci?"
"- Ce faci, fata mamii?
- La munca.
- Da-o-ncolo de munca, mai odihneste-te si tu!"
"- Mi se tot blocheaza telefonul.
- Ce telefon ai?
- Samsung
- Eu am Nokia. Stii ce fac eu cand mi se blocheaza? Bine, la tine s-ar putea sa nu mearga. In fine...apas pe butonul..."
"- Ai citit ce-am scris pe blog?
- Da, vezi ca ai o greseala de ortografie."
"- Am cunoscut o fata si-mi place mult de ea.
- Vezi, poate se muta si asta la tine"
"- Simt ca n-am pe nimeni cu care sa pot sta de vorba.
- Da, si eu la fel. Macar tu ma ai pe mine."
miercuri, 4 februarie 2009
Fan Club Alex
Tin sa va aduc la cunostiinta ultimul meu proiect. Fan Club Alex poate fi accesat la adresa www.alexdozsa.webs.com
Acel site este un pamflet, este o gluma, o descretire a fruntilor. Sper sa va placa si astept reactii sau sfaturi!
Acel site este un pamflet, este o gluma, o descretire a fruntilor. Sper sa va placa si astept reactii sau sfaturi!
luni, 2 februarie 2009
Eu nu suport "Criza"
"Criza" devine o soacra cicalitoare care e pretutindeni. Parca am avea o legatura permanenta prin firul rosu. Am scris intr-un post anterior ca eu nu cred in ea si ca totul depinde de mentalitate. Asa am ajuns sa urasc acest cuvant. De fapt asa de mult il urasc incat ii voi zice "Toparceanu" de acum inainte.
nu s-a schimbat nimic peste noapte. Banii sunt tot bani, produsele sunt aceleasi. Singura intoxicare vine din media care ne zice ca a venit cri...pardon Toparceanu. Si daca tot ne viziteaza Toparceanu avem un motiv sa ne plangem si sa nu ne facem treaba. Daca lucrurile nu merg..Toparceanu e de vina. Dar ce ar fi daca toti dintre noi ne-am face treaba exact la fel, sa tragem si sa facem totul ca la carte? Toparceanu ar ramane doar un cuvant prin cartile de poezie.
Mi-am adus aminte insa de un citat invatat prin liceu, al celebrului Karl Marx. E interesant de studiat, poate e o samanta de adevar:
Deţinătorii de capital vor stimula clasa muncitoare să cumpere bunuri, case şi tehnologii din ce în ce mai scumpe, îi vor forţa să contracteze credite din ce în ce mai mari până când datoriile lor deveni insuportabile. Datoriile neachiate vor duce la falimentul bancilor care vor trebui să fie naţionalizate şi statul va trebui să apuce în cele din urmă drumul comunismului.
Recent, adica de vreo cativa ani, marketingul este criticat pentru ca da nastere unor nevoi false. Adica iti da impresia ca ai nevoie de ceva cand tu de fapt nu ai nevoie de acel bun. Si atunci dam in el, mama lui de marketing, ca el a pornit aceasta toparceanu mondiala.
Marketingul este insa doar recunoasterea nevoii de consum si creearea unui produs care sa satisfaca acea nevoie, in conditii de profit pentru firma. Poate consumatorismul excesiv, cultivat de unele popoare e de vina. Poate bunastarea si economia in general a adus aceasta stare.
Eu sunt de parere ca inflatia e de vina si din acelasi motiv consider ca niciodata nu va fi eradicata saracia. Atunci cand toti o ducem din ce in ce mai bine avem tendinta de a cumpara mai mult decat avem nevoie. Si nu ne putem opri. Ce mai conteaza un credit in plus? Dar o oferta de bani mai mare decat suma produselor de pe piata nu va duce decat la cresterea preturilor si la imposibilitatea de plata a creditelor.
Mai e de vina marketingul ? Americanii-s de vina...nah ca am zis-o. :) Trageti voi concluziile!
nu s-a schimbat nimic peste noapte. Banii sunt tot bani, produsele sunt aceleasi. Singura intoxicare vine din media care ne zice ca a venit cri...pardon Toparceanu. Si daca tot ne viziteaza Toparceanu avem un motiv sa ne plangem si sa nu ne facem treaba. Daca lucrurile nu merg..Toparceanu e de vina. Dar ce ar fi daca toti dintre noi ne-am face treaba exact la fel, sa tragem si sa facem totul ca la carte? Toparceanu ar ramane doar un cuvant prin cartile de poezie.
Mi-am adus aminte insa de un citat invatat prin liceu, al celebrului Karl Marx. E interesant de studiat, poate e o samanta de adevar:
Deţinătorii de capital vor stimula clasa muncitoare să cumpere bunuri, case şi tehnologii din ce în ce mai scumpe, îi vor forţa să contracteze credite din ce în ce mai mari până când datoriile lor deveni insuportabile. Datoriile neachiate vor duce la falimentul bancilor care vor trebui să fie naţionalizate şi statul va trebui să apuce în cele din urmă drumul comunismului.
Recent, adica de vreo cativa ani, marketingul este criticat pentru ca da nastere unor nevoi false. Adica iti da impresia ca ai nevoie de ceva cand tu de fapt nu ai nevoie de acel bun. Si atunci dam in el, mama lui de marketing, ca el a pornit aceasta toparceanu mondiala.
Marketingul este insa doar recunoasterea nevoii de consum si creearea unui produs care sa satisfaca acea nevoie, in conditii de profit pentru firma. Poate consumatorismul excesiv, cultivat de unele popoare e de vina. Poate bunastarea si economia in general a adus aceasta stare.
Eu sunt de parere ca inflatia e de vina si din acelasi motiv consider ca niciodata nu va fi eradicata saracia. Atunci cand toti o ducem din ce in ce mai bine avem tendinta de a cumpara mai mult decat avem nevoie. Si nu ne putem opri. Ce mai conteaza un credit in plus? Dar o oferta de bani mai mare decat suma produselor de pe piata nu va duce decat la cresterea preturilor si la imposibilitatea de plata a creditelor.
Mai e de vina marketingul ? Americanii-s de vina...nah ca am zis-o. :) Trageti voi concluziile!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)